Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobb till tusen förett jobb i sommar

/
  • Under två timmar på torsdagsförmiddagen kom långt över 50 personer till arbetsförmedlingen i Hofors för att på rekryteringsträffen träffa företrädare för kommunen och kanske få jobb inom vård och omsorg.
  • Li Brännström har haft eget företag och hennes syster Maine Brännström har vikarierat som personlig assistent. Nu hoppas båda att torsdagens träff med kommunen ska ge dem jobb i sommar.

75 jobb inom vård och omsorg stod på spel när Hofors kommun sökte vikarier inför sommaren på arbetsförmedlingens drive, ”Jobb till tusen”. Mer än 50 personer kom och tog chansen att få en kontakt och på sikt ett jobb.

Annons

Runt om på landets arbetsförmedlingar hölls på torsdagen rekryteringsträffar. I Hofors var det kommunen som sökte personal inom vård och omsorg inför semestrarna. Det handlade om hemtjänst, äldreomsorg och personliga assistenter.

Direkt klockan tio strömmade en hel del människor in till arbetsförmedlingen i Hofors.

– Vi har jobbchansen en fredag i månaden i Sandviken. Det här är en extra jobbchans, säger Lotta Pettersson, arbetsförmedlare. Man får en första kontakt och rekryteringsprocessen blir kortare.

I dörren in till rekryteringsrummet Li och Maine Brännström, systrar som båda är utan fast jobb.

– Det blev tvärstopp i höstas, säger Li Brännström sitt företag som arbetat med grovsanering inne på Ovako.

Nu söker hon något annat i väntan på bättre tider. Hon har ingen erfarenhet av att arbeta med gamla människor men kan tänka sig att prova på det mesta.

Maine Brännström har haft vikariat som personlig assistent och säger att det är svårt att få fast jobb. Hon är beredd att pendla om det skulle vara nödvändigt.

– Det är konstigt. Jag har alltid haft jobb ända till jag flyttade tillbaka hit till Hofors, säger hon.

Hofors är inte bara industrijobb. Det tycker Lotta Pettersson är viktigt att komma ihåg. Här finns service- och försäljningsföretag som växer och nyanställer, som Itell och Vendator.

Mer läsning

Annons