Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klädinsamlingen blev en succé – så mycket hade S i Hofors inte räknat med

/

På årets tomtekväll samlade Socialdemokraterna i Hofors-Torsåker in kläder åt flyktingar. Responsen blev enorm.
– Det hade vi inte räknat med, så vi blev lite chockade, säger Daniel Johansson, ordförande.

Annons

Det som syns på bilden är bara hälften av allt som samlades in.

– Mycket vinterkläder blev det, för det hade vi gått ut med att vi ville ha. Ingen kan ha missat att det har varit en mörk höst och vi i styrelsen ville göra någonting konkret, säger Daniel Johansson.

Tillsammans med Folkets hus, ABF, IF Metall och LO gick de ut med att de skulle finnas på plats två timmar. Resultatet blev vad de själva kallar chockartat. Mari Rasjö på ABF var där och tog emot säck efter säck.

– Vi hade förberett fem bord att lägga kläderna på, men det kom människor hela tiden. Vi bara plockade, plockade och plockade. Till slut glömde vi att säga tack till alla som kom för att det blev så mycket. Vi på ABF har språkcafé som är välbesökt bland nyanlända. Nu kan vi ta med deltagarna hit så kan de plocka på sig vad de behöver, säger hon i partiets inlägg på Facebook om insamlingen.

"Vi vill med detta tacka alla som kom under tomtekväll och visade solidaritet med våra flyktingar. Tillsammans är vi starka.", avslutar Daniel Johansson det inlägget.

Om det blir kläder över är det möjligt att resten skänks till asylboendet i Kratte Masugn.

– Det är jättekul att många vill vara med och hjälpa, vara solidariska och göra vad man kan för dem som behöver, säger han.

Mer läsning

Annons