Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontorsjobb lockar inte

HOFORS
- Vi måste få folk i Hofors att också se de nya jobben på nyetablerade företag som riktiga jobb, man måste inte bli skitig för att det ska räknas. Det säger Hofors kommunalråd Marie-Louise Dangardt.

Annons
Två nya företag, iTell och Uplands Paj, etablerade sig i Hofors förra året. Båda med löften om att här fanns gott om arbetskraft. Men verkligheten, ett år senare, är den omvända. Båda företagen har svårt att hitta lämplig personal i Hofors och tvingas rekrytera från närområdet och även från Stockholm.

Låg arbetslöshet
Arbetslösheten i Hofors är låg jämfört med många andra liknande orter. Dessutom är utbildningsnivån låg på den arbetskraft som finns i dag. De passar inte mot de nya företagen.
- Det är ett verkligt problem, anser arbetsförmedlingens chef Mikael Persson.
När det gäller iTell är det också en ovanlig verksamhet. Därför tror han att det finns en osäkerhet hos de arbetslösa och det krävs en övergångstid innan folk vågar ta steget över till de nya jobben.
När det gäller utbildning av arbetskraft kan arbetsförmedlingen bistå till en del, men ansvaret är ändå i första hand arbetsgivarens.

Svårt locka företag
Även kommunens näringslivschef Nils Lindqvist är bekymrad. Han menar att båda företagen har en marknad och en framtid i Hofors. De ligger inom helt nya områden som bidrar till att utveckla näringslivet, något kommunen eftersträvar.
- Jag ser problem med att fortsätta locka hit företag om vi inte klarar av att hjälpa till med att hitta arbetskraft, säger han.
En tröst i bedrövelsen är att de nya företagen genom att hitta arbetskraft utanför Hofors bidrar till inflyttningen. Men han anser att det inte är en framkomlig väg långsiktigt.
- Det här brukar jag diskutera med arbetsförmedlingen. Det krävs utbildningsinsatser för att bryta mönstret, säger han.

ULF GRANSTRÖM
026-27 75 93

Mer läsning

Annons