Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krav på fler poliser

HOFORSDet görs för lite för att stävja brottsligheten i Hofors. Det är kommunens ansvar att agera kraftfullt för en ökad bemanning på stationen i Hofors så att det finns poliser ute på samhället.

Annons
Det var kravet från Hofors Rotaryklubb som klubbens president, Hans Söderström, tog upp vid gårdagens frågestund inför kommunfullmäktige.
Han ställde sig frågande till vad som hänt med kommunens Brottsförebyggande råd då det i dag inte finns någon anställd och hur den förebyggande verksamheten sköts i skolan. Han ville också få svar på vilka medel som tillförs från Migrationsverket sedan förläggningen med asylsökande öppnats i samhället.
Kommunalrådet Kjell Höglin beskrev att kommunledningen redan uppvaktat i frågan om poliser. Problemet är att det inte går att rekrytera till Hofors på grund av ett lågt löneläge.
- Pengar finns men inga sökande, framhöll han.
Kjell Höglin hoppades att snart få igång ett brottsförebyggande arbete med en tjänst som samtidigt ska jobba drogförebyggande. Däremot får kommunen inget extra utifrån att 200 asylsökande kommit till Hofors. De pengar som Migrationsverket bidrar med gäller för hyra och för elever i skolan.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons