Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiskt för misshandlad

HOFORS
Tillståndet är fortfarande livshotande för den 52-årige man som i slutet av januari misshandlades svårt i en lägenhet i Hofors.

Annons
I går förlängdes häktningstiden för den 38-årige hoforsbo som misstänks för grov misshandel av 52-åringen.
- Några garantier för överlevnad finns inte. Han ligger fortfarande i respirator från och till. Han är så pass omtöcknad och förvirrad att han inte går att höra, sa vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand vid omhäktningsförhandlingen.
En annan anledning till att Mikael Hammarstrand begärde förlängd häktningstid är rättsintyget från 52-åringens läkare.
- Det är en katastrof, rena grekiskan. Det händer flera gånger per år att jag får skicka tillbaka rättsintyg som inte går att tyda, sa Mikael Hammarstrand, som begärt ett nytt rättsintyg.
Det var vid niotiden en tisdagskväll i slutet av januari som det blev bråk i lägenheten på Persfallvägen. Vittnen som hörde smällar från lägenheten larmade polis. Det vittnena hörde ska ha varit 38-åringen som satt på 52-åringens rygg och dunkade hans huvud i golvet, minst tio gånger.
När polispatrullen kom till lägenheten hittade de den 52-årige mannen medvetslös på golvet. 38-åringen fanns inte i lägenheten, men kunde tack vare vittnesuppgifter hittas och gripas senare.
Han anhölls och häktades dagarna därpå. 52-åringen fördes akut till sjukhus med hjärnskador och andningssvårigheter. Han vårdades den första tiden med respirator och hans tillstånd bedöms alltså fortfarande som kritiskt.
38-åringen erkänner misshandel, men går inte med på att det skulle röra sig om grov misshandel.
Han är även misstänkt för att, beväpnad med baseballträ och kniv, ha hotat en annan man i november förra året.
Häktningstiden förlängdes till den 28 februari.
SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se

Mer läsning

Annons