Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kul kväll med tåg, politiker och korv

/
  • Årets fadäs. Tåget som aldrig kom till Torsåker går naturligtvis inte obemärkt förbi. Foto: ULF GRANSTRÖM

HOFORS Nyårsafton är högtidsafton i Hofors med premiär för årets nyårsrevy. Som traditionen bjuder, det är tjugoett år sedan starten, är det fullt i teatersalongen på Folkan. Förväntansfulla och med tömd blåsa - för att verkligen våga skratta - sitter vi där.

Annons
I år var det en verklig institution, Zakkas korvkiosk, som avhandlades. Därför har revyn följdriktigt fått namnet Korvseparationen...
Kiosken var den naturliga träffpunkten för både gammal och ung, men så kom Vägverket på den lysande idén att hägna in Faluvägen. Ingen skulle stanna i Hofors och med staketet så var kioskens saga all...

På scenen fanns åldermannen Roland Zakka Zachrisson, som fått ge namn åt kiosken och närmast blivit en institution i revysammanhang.
Årets revy håller hög klass som vanligt, men visst kändes det att många hade premiärnerverna utanpå.
Personligen tycker jag att det var något färre riktigt roliga nummer än brukligt, men de underhållande numren var riktigt bra och många vred sig nog av skratt. Publiken levde också med i spelet och njöt av de duktiga aktörerna.

Här fanns politikerna vi så väl känner igen och Hofors två starka kvinnor, kommunalrådet Marie-Louise "Maja" Dangardt och nye kommunchefen Eira Källgren, avhandlades också.
Fjolårets revy hette inte oväntat Backspegeln. Den var i mycket en hyllning till avgående kommunalrådet, Kjell Höglin, som efter 23 år som kommunhövding gjorde sorti. Han fanns med även i år på ett litet hörn.
En mycket intressant nykomling fanns med i år, Johan Wallner, nyinflyttad till Torsåker. Han var en av dem som lyfte spelet och med Martin Persson, blott 12 år, så är det väl sörjt för återväxten.
Sett till revysällskapet så är det kvinnodominerat och många som varit med under flera år spelar som vanligt bra och de nya växer in i sina roller alltmer.
Jag träffade Janne "Slabang"Andersson efter föreställningen. En revyräv som i år tagit sabbatsår, men han erkände att han saknade scenen och en entusiastisk publik. Han lovade därför att återkomma redan nästa år.

Det var bara synd att ljudteknikerna inte lyckats få ljudet att klaffa perfekt på premiären. Men det går nog att ordna inför de kommande föreställningarna.
En sevärd revy för den som vill se Hofors lokalhistoria med andra ögon och det är åtta föreställningar kvar så du som missade premiären bör ta chansen att få ett gott skratt, något som ju ska förlänga livet.

Ulf Granström
026 - 27 75 93
ulf.granstrom@gd.se

Mer läsning

Annons