Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkoanställd i knarkhärva

SANDVIKEN/HOFORSEn kyrkoanställd i Hofors är inblandad i den knarkhärva som just nu nystas upp av polisen. Tillsammans med sin sambo är han misstänkt för narkotikabrott.

Annons
Lördagen före jul hittade polisen två kilo amfetamin hemma hos en 34-årig sandviksbo. Han sitter sedan en vecka tillbaka häktad, misstänkt för grovt narkotikabrott. 34-åringen greps i samband med en husrannsakan hemma hos en medelålders man och dennes sambo i Hofors.
Mannen är anställd av Svenska kyrkan i Hofors. I parets bostad hittade polisen en mindre mängd amfetamin och även hemgjord sprit. Polisen beslöt att även göra en husrannsakan hemma hos 34-åringen, som är väl känd i narkotikasammanhang. Det var i 34-åringens bostad som polisen hittade det stora amfetaminpartiet, kanske det största narkotikabeslaget någonsin i länet.
- Det är mycket ovanligt att vi gör så här stora beslag, säger Anders Pettersson, spaningsledare och narkotikapolis.
Värdet på marknaden är betydande.
- Ett gram kostar kring 300 kronor. En dos är mellan 0,1 och 0,5 gram och räcker ungefär fyra timmar, säger Anders Pettersson.
Han säger att polisen inte hade några svårigheter att hitta narkotikan.
- Det hittades i villan utan hund, säger han.

Försäljning
Han är övertygad om att 34-åringen haft för avsikt att sprida narkotikan, att den inte var för eget bruk.
- Den var helt klart avsedd för försäljning, säger Anders Pettersson.
När 34-åringen greps var han inte påverkad av narkotika. Polisen tror inte att han själv är missbrukare, utan att han endast är ute efter att profitera på försäljningen.
Narkotikan sändes efter beslaget till SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium, för analys. Det är fortfarande oklart hur renodlat amfetaminet är. Om det visar sig att partiet kan spädas en eller flera gånger kan det alltså röra sig om en betydligt större mängd narkotika än två kilo.
34-åringen hade även ammunition på sig när han greps, men han häktades enbart för grovt narkotikabrott.
- Brott mot vapenlagen är ju inte häktningsgrundande, men utredningen kan fortfarande visa om det finns ytterligare brott att åtala för, säger Anders Pettersson.
34-åringen dömdes 1996 till ett fyra år och åtta månader långt fängelsestraff för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. 977 gram amfetamin och ett antal vapen hade då hittats i hans bostad. Hans frigavs sommaren 2000. Om han döms väntar ytterligare ett fängelsestraff på minst två år.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se

Mer läsning

Annons