Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkoman överklagar fängelsedom

HOFORS
Den före detta kyrkokamreren i Hofors överklagar sin fängelsedom. I mitten av april dömde Sandvikens tingsrätt mannen och hans hustru till fängelse i två respektive tre månader för narkotikabrott. Även hustrun har överklagat sin dom.

Annons
Det var strax före jul som polisen vid en husrannsakan i parets bostad i Hofors hittade en mindre mängd amfetamin och en del hembränd sprit. Både mannen och kvinnan var narkotikapåverkade vid tillslaget.
Mannen var då anställd av Svenska kyrkan. Han sade dock upp sig från sin tjänst när misstankarna mot honom och hustrun blev kända.

Nekande
Mannen dömdes mot sitt nekande för innehav och bruk av narkotika samt för innehav av hembränd sprit. Kvinnan, som fick det längre fängelsestraffet, dömdes för köp, innehav, bruk samt försäljning av narkotika.
Kvinnan har hela tiden nekat till brott. Den före detta kyrkokamreren däremot erkände till en början och lade då en stor del av skulden på sin hustru. Senare tog han tillbaka uppgifterna med förklaringen att han varit chockad under polisförhören och att ord hade lagts i hans mun.
Mannens förklaring till att han tagit amfetamin är att han självmedicinerat för att lindra svåra höftsmärtor.
SOFIA ÖHLANDER

Mer läsning

Annons