Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Babs lockar kyrkobesökare

TORSÅKER Redan nu är över 300 biljetter sålda till söndagens konsert med Lill-Babs i Torsåkers kyrka. En konsert där Lill-Babs ställer upp helt gratis och hela överskottet från konserten går till kyrkokörens Parisresa.

Annons
- Gensvaret är så stort att jag tror vi fyller kyrkans drygt 600 platser, säger kantor Sven Hedström glatt och lovar att krävs det blir det extra stolar.
Det var i mars i år som Torsåkers kyrkokör under ledning av kantor Sven Hedström fick en inbjudan till den tionde internationella kör- och sångfestivalen i Paris som ordnas av UNESCO, FNs organ för utbildning, vetenskap och kultur. En festival som går den 23 och 24 januari.
Torsåkers kyrkokör tackade ja efter positivt besked från församlingen. Sedan har arbetat pågått för att ordna pengar till resan. I dag verkar allt vara i hamn då församlingarna i både Torsåker och Hofors satsar en del. Göranssonska fonderna har skänkt pengar liksom olika föreningar och privata. Körens medlemmar har också genom olika aktiviteter bidragit med stora summor.
En riktig klo på insamlingen blir söndagens konsert då Lill-Babs ställer upp och tack vare intresset så räknar Sven Hedström med att resan ska vara i hamn ekonomiskt.

40 sångare, 20 från Torsåkers kyrkokör och övriga från körerna i Hofors, Ovansjö och Sandviken deltar i resan. Temat för årets konsertfestival är "Tolerans - nyckeln till samförstånd mellan länder".
En inbjudan Sven Hedström känner som ett privilegium.
Kören har ännu inte tackat ja, men han ser det mer som en formalitet.
- Det här är en väldig förmån och jag är exalterad över möjligheten att få delta, säger han.
Vid den förra kör- och sångfestivalen 2001 deltog 32 körer från åtta länder.
För Torsåkers kyrkokör blir det framträdanden både fredag och lördag och avslutningskonsert i Svenska Kyrkan i Paris på söndag innan hemresan.
Ulf Granström

Mer läsning

Annons