Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattis i Hofors räddas

HOFORS Oförändrad kommunalskatt nästa år och ett beräknat överskott på 13 miljoner. Och, viktigt för många, verksamheten med nattis får vara kvar. Så ser förslaget till nästa års budget för Hofors kommun ut.

Annons
Kommunstyrelsen tar ställning till förslaget på måndag.
Länge såg det ut som den nattöppna förskolan i Hofors skulle tvingas stänga. Besparingskraven på barn- och ungdomsnämnden var stora. Men genom omfördelningar mellan kommunens olika verksamheter får barn-och ungdomsnämnden 1,1 miljoner kronor extra.
Många har engagerat sig i frågan och både tjänstemän och politiker har fått påstötningar.
- Jag skulle verkligen vilja tacka många föräldrar och Metalls ordförande Tord Göransson som drivit på i frågan, säger Diana Blomgren, s, ordförande i nämnden.

Det beräknade överskottet beror helt och hållet på de 17 miljoner kommunen fått i statliga bidrag från kommundelegationen.
Flera av verksamheterna går med underskott. Omvårdnadsnämnden hade redan tidigare stora problem med sin budget och inte blev det bättre när kommunen förlorade över 2,5 miljoner i LSS-utjämningen. Där trodde man att kommunen skulle få pengar i stället. Annars är det främst ökade lönekostnader och kostnader i samband med strejken som gör nämndens underskott.
Kommunstyrelsen tar ställning till budgeten vid ett extra sammanträde på måndag. Därefter är det kommunfullmäktige som fattar det avgörande beslutet vid sitt möte den 24 november.
Lotta Hildingson
026-27 75 91
lotta.hildingson@gd.se

Mer läsning

Annons