Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är polisen tillbaka i Hofors

HOFORS
Två inspektörer arbetar sedan i måndags på den tidigare semesterstängda stationen i Hofors.

Annons
- Det gör ingen sommar, men vi kan i alla fall upprätthålla servicen, säger länspolismästare Ulf Möller.
De senaste fyra veckorna har den hållits stängd. Under den tiden har polisen i Sandviken haft extra bevakning på Hoforsområdet. Det har fungerat bra, liksom det gjort i hela länet i sommar, tycker Ulf Möller.
- Det väsentligaste är inte att stationsbyggnader är öppna. Det viktigaste är att det finns poliser att tillgå, säger han.
Från och med i måndags ansvarar inspektörerna Petter Peltonen och Jan-Ola Bergman för bemanningen i Hofors. Dessutom tillkommer en halvtidstjänst för en utredare.
- Vi kommer att varva dagtid och kvällstid och även någon helg emellanåt. Men det är fortfarande polisen i Sandviken som har huvudansvaret för det händelsestyrda, säger Petter Peltonen.
Receptionen har öppet vardagar mellan klockan 12.00 och 16.00. För pass och tillståndsärenden hänvisas hoforsborna även fortsättningsvis till Sandviken eftersom stationen i Hofors saknar civilanställd personal.
Petter Peltonen hade gärna sett att han haft några fler kollegor i Hofors, men någon ökad framtida bemanning på stationerna kommer det knappast att bli. Länspolismästaren ser tuffa tider framför sig, men tror samtidigt att mycket går att förbättra.
- Vi kan inte bara klaga över dåliga resurser. Vi måste klara det här genom bättre samverkan i länet, säger han.
Samarbetet har blivit bättre och målsättningen är att man ska kunna hjälpa varandra ännu mer i framtiden.
- Men det arbetet tar tid, säger Ulf Möller.

JOHAN PIHLBAD
026 27 75 92
johan.pihlblad@gd.se

Mer läsning

Annons