Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny nätportal bildad

HOFORS
Strax före jul år 2000 startade Hofors Företagareförening i samarbete med kommunens näringslivsenhet sin nätportal, hofors.com. I fredags stängdes portalen och en av grundarna, Pelle Jonsson på ViFi Production tror inte på en återkomst.

Annons
- Det har helt enkelt varit alltför svagt intresse den senaste tiden, säger han.
I början var intresset stort med över 100 besök dagligen på sidan. Främst var det debattinläggen på Forum som lockade, liksom möjligheten att annonsera på Torget. Det företagarregister som fanns med namn, adress och telefonnummer var en service till besökaren.

Missbrukades
För något år sedan missbrukades debattforum med bland annat personangrepp och stängdes en tid. När den öppnade igen krävdes att användaren uppgav sin identitet för att få delta med debattinlägg. Det gjorde att intresset minskade radikalt och de senaste månaderna har det bara varit enstaka inlägg. Under en period kom det dagliga inlägg och debatten kring olika företeelser i Hofors var stundtals häftig.

Ny portal
Nu har företagarna bildat en ny portal, entrehofors.nu. Bakom den ligger en nybildad ekonomisk förening med flera företagare som arbetar aktivt för att utveckla näringslivet.
- Vi vill vara både ett nätverk för de etablerade och en väg in för de som vill etablera sig, säger ordförande Hans Söderström.
Flera företagare står som värdar vilket innebär att de ska kunna ta hand om den som vill etablera sig, besvara frågor och skapa kontakter.
Namnet Hofors.com finns kvar och målet är att utveckla en portal för ungdomarna i Hofors.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons