Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bostäder lockar i Torsåker

Det finns redan sex intressenter till de tolv lägenheter som Hoforshus bygger i Torsåker. Ändå har de inte marknadsförts än.

Annons

Som GD tidigare beskrivit har bygget av de tolv seniorlägenheterna börjat. Redan i februari hoppas Hoforshus ordförande, Hans Forsberg, att en första visningslägenhet ska stå klar.

– Då börjar vi också marknadsföra lägenheterna på allvar, säger han.

Hyran kan hållas på en rimlig nivå tack vare kraftiga subventioner. Bolaget går in med hälften av pengar till bygget, som totalt ligger på 24 miljoner kronor. Hyran för en trerumslägenhet på 70 kvadratmeter beräknas till lite över 7 000 kronor.

Trots ett för orten högt hyresläge tror Hans Forsberg att det inte blir problem att få hyresgäster. Lägenheterna har bra standard och ligger attraktivt i centrala Torsåker.

Planer finns även på att bygga lägenheter i det gamla kommunhusets kontorsdel. Huset har attraktivt läge nära Hofors centrum och servicehuset Hantverkarn. En första utredning pekade mot mycket höga hyror varför bolaget arbetar för att hitta en lösning som ger en hyresnivå i linje med de nybyggda lägenheterna i Torsåker.

Staten har nyligen beslutat om ROT-avdrag för småhus och bostadsrätter. Nu hoppas Hans Forsberg att även allmännyttan ska få del av ROT-avdraget för att kunna renovera hus från 60-talet.

Mer läsning

Annons