Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye miljöchefen tror på samordningsvinster

HOFORS Leif Holmqvist, fram till nu kommunarkitekt i Hofors kommun, blir från den 14 januari officiellt även miljöchef. En bra lösning som frigör kraft till den nödvändiga tillsynen, anser han.

Annons
- Jag tror att det finns samordningsvinster med den här lösningen och miljöfrågorna lyfts fram bättre i arbetet med samhällsplaneringen, säger han.
Som GD berättade i går avpoletteras Pär Åslund som miljöchef eftersom han varit kritisk mot kommunens satsning på miljöarbetet. Leif Holmqvist blir ny miljöchef med ansvar för både byggservicekontoret och miljökontoret.
- Eftersom Pär Åslund är duktig på miljöfrågorna så får han mer tid för den delen och det tror jag blir bra, säger Leif Holmqvist.
Lösningen innebär också att det blir ännu enklare att samordna arbetet mellan bygg- och miljösidan. En fördel då miljöfrågorna får en ännu mer framträdande roll i arbetet med den översiktsplan som ska påbörjas.
- Även om vi jobbat väldigt öppet tidigare så försvinner ändå en dörr, säger han.
Han ser förändringen som en strategisk lösning. Han är inte heller orolig för att hamna i någon jävssituation när det gäller frågor som strandskydd. Redan i dag har Leif Holmqvist delegation från nämnden att ta nödvändiga beslut rörande strandskyddsfrågor.
- Jag måste naturligtvis göra de bedömningar som lagen kräver, säger han.
Han framhåller också att samhället i dag är så komplicerat vad gäller bygg- och miljölagarna att en samordning bara ger fördelar.

Ulf Granström

Mer läsning

Annons