Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olika viljor om idrottshall

Österfärneboborna vill ha en stor idrottshall. Kommunpolitikerna föreslog en liten.
Efter kultur- och fritidsnämndens möte i går ser det nu ut att bli en mellanvariant.

Annons

I årtionden har engagerade i Österfärnebo kämpat för att få en idrottshall till orten. Men när politikerna äntligen lovade att bygga en var förslaget att det skulle bli en liten hall med icke godkända bandymått.

Efter protester sköt dock kultur- och fritidsnämnden upp beslutet för vidare utredning. I går var frågan åter uppe till diskussion bland politikerna.

Nu är förslaget att hallen ska vara 38x19 meter stor, alltså något större än ursprungsförslaget.

– Då är den faktiskt godkänd för elitinnebandy, enligt bandyförbundets regelhandbok. Där är 36x18 det minsta tillåtna måttet, säger nämndordföranden Ulf Gillström, s.

Men den lokala referensgruppen i Österfärnebo, med representanter för skolor och idrottsföreningar, vill ha en större hall: 44x22 meter.

– De är mer angelägna om en stor golvyta än att ha läktare. Men vi från kommunens sida vill att pengarna ska räcka även till läktare. Vi kommer inte att ha råd att komplettera med läktare senare, säger Ulf Gillström.

Enligt honom var alla partier i nämnden i går överens om den saken.

Ytterligare ett möte med referensgruppen är nu inplanerat innan ett slutgiltigt beslut kan fattas. Kultur- och fritidsnämnden har sitt nästa möte den 14 april.

– Men jag kan tänka mig att kalla till ett extra möte innan dess med bara den här frågan, för att hallen inte ska bli så försenad, säger Ulf Gillström.

Mer läsning

Annons