Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Par stal bankkort från 73-åring

HOFORSEn 73-årig kvinna från Hofors fick sitt minutenkort stulet. Trots att hon spärrade kortet efter bara några få minuter hann tjuvarna ta ut 9 000 kronor från hennes konto.

Annons
Det var i onsdags eftermiddag som kvinnan gick till en uttagsautomat utanför Föreningssparbanken i Hofors för att ta ut pengar.
Före henne stod en kvinna i 20-årsåldern tillsammans med en ung man. Paret talade engelska med varandra.

Lade märke till paret
Den 73-åriga kvinnan tänkte inte närmare på dessa två utan tog ut sina pengar och gick sedan vidare till Prix för att panta tomglas. Då la hon dock märke till det unga paret igen.
Kvinnan pantade sina flaskor och när hon sträckte sig ner för att lägga kvittot i väskan upptäckte hon att dragkedjan i väskan var uppdragen och att minutenkortet var borta.

Hann inte spärra kortet
Hon gick omedelbart till banken för att få kortet spärrat men det hjälpte inte. Tjuvarna hade tagit ut 9000 kronor från hennes konto.
Polisen misstänker att det unga paret först lyckades se vilken kod den 73-åriga kvinnan slog in på uttagsautomaten och att de sedan följde efter henne till affären. I ett obevakat ögonblick tror polisen att någon av de båda lyckats stjäla kvinnans minutenkort.
- Det här är tyvärr ingenting ovanligt, säger Bengt Nilsson vid Sandvikenpolisen.

KARIN BERGKVIST

Mer läsning

Annons