Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plus för informationspolicy

HOFORS Hofors handlingsplan för information har varit ute på remiss och i huvudsak är det tummen upp för den nya informationspolicyn. Pär Åslund vill dock att medddelarfriheten ska tydliggöras så att anställda vågar berätta om kommunens verksamhet.

Annons
I våras tog Hofors kommun fram förslag till en handlingsplan för kommunens information. Det är en del i kommunens tillväxtarbete som förutom att förstärka den positiva bilden av Hofors även ska skapa delaktighet och ett bra arbetsklimat i kommunen.

Samtliga nämnder och enheter har fått ge sina synpunkter på handlingsplanen. De flesta har inga invändningar, men i några fall vill de kommunala bolagen få förtydliganden. Eftersom informationen ska nå alla grupper vill biblioteksansvariga att den ska finnas tillgänglig även för personer med olika handikapp, till exempel synskada eller dysleksi.

Från ekonomikontoret efterlyser man själva syftet med handlingsplanen och ifrågasätter om den verkligen behövs.
Pär Åslund, som fått stark kritik och drabbats i sitt arbete för sin frispråkighet om kommunen, vill att de anställdas lagliga rätt att kritisera öppet tydliggörs.
Han anser att handlingsplanen är så otydlig att anställda kan bli osäkra hur de får använda sin rätt att prata. Pär Åslund tycker samtidigt att kommunens information inte bara ska ge en positiv bild av Hofors kommun, utan den sanna bilden, även om det är negativ.

Ulf Granström

Mer läsning

Annons