Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisbristen skapar otrygghet

HOFORS
En nedläggning av polisstation skulle vara katastrofal för samhället. Då flyttar också många hoforsbor eftersom tryggheten försämras. Det säger flera äldre hoforsbor som redan i dag inte gärna går ute mörka kvällar genom centrum.

Annons
Att Hofors inte upplevs som ett tryggt samhälle visade en enkät som Metall genomförde för snart tio år sedan. Då fanns ändå en stor polisstyrka på orten i jämförelse med dagens bemanning.
Kent Lans och Hans Ove Sjödin är om inte direkt otrygga en mörk kväll i centrum har förståelse för att äldre och även många yngre är oroliga.
- Det går inte att komma ifrån att man själv har en olustkänsla kvällstid i bland, säger Kent Lans.
Gustav Eriksson, som bott 50 år i Hofors och nu är pensionär, känner att tryggheten som fanns förr i samhället är borta. Själv ger han sig inte ut på kvällarna och samma gäller väldigt många äldre.
Ewa Henning född och uppväxt i Hofors har upplevt nedrustningen i samhället. Färre butiker och sämre service för invånarna och hon tycker att det krävs kraftansträngningar från både polisledning och politiker.
Det kan inte vara omöjligt att rekrytera poliser till Hofors utifrån de förutsättningar som samhället kan erbjuda med både billigt boende och närhet till natur och kultur. Hofors kan också erbjuda bra barnomsorg, skola och äldreomsorg.
- Man måste visa att fördelarna uppväger nackdelarna, säger hon.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons