Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektor lämnar Hagaskolan

Hofors
Per Rostgaard Evald, rektor vid Hagaskolan har sagt upp sig. Han slutar den sista mars nästa år. Huvudanledningen är att familjen skaffat hus och bor i Vansbro sedan slutet av förra året och han tycker att veckopendlingen är svår.

Annons
- Med två småbarn så känns det tungt att vara borta, säger han.
Men samtidigt säger han halvt på skämt, halvt på allvar att nu får det vara nog.
Då avser han inte det intressanta jobbet som rektor och samarbetet med duktiga kollegor och arbetskamrater utan den allmänna Hoforsandan.
- Den är hård för den som kommer utifrån, synsättet att ingen får ha det bättre och kan man dra ner någon så gör det, är svårt att leva med, säger han.
Han har hunnit bo på många platser i landet, men aldrig upplevt den svåra atmosfär som finns i Hofors.
Han ser därför fram emot flytten till Vansbro som erbjuder en helt annan miljö. Visserligen har han ännu inte något nytt jobb, men är för den skull inte orolig.
- Det är bättre att slippa säga att jag har sex månaders uppsägning, när ett jobb dyker upp så därför har jag sagt upp mig från den första oktober, säger han.
Per Rostgaard Evald utsågs till rektor för Hagaskolan våren 1999. Han kom 1995 till Hofors med sin familj och arbetade före rektorsjobbet som lärare i Sandviken inom Komvux. Han blev klar med sin lärarutbildning 1986 med svenska, engelska och historia i examen.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons