Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektorskrav att Bodås stängs

HOFORS
Det finns inga marginaler till besparingar inom grundskolorna. Därför vill skolornas rektorer att barn- och ungdomsnämnden gör radikala förändringar i stället för en enhetlig besparing på två procent rakt över.

Annons
För att få en större besparing vill de därför att Bodås skola stängs.

Minsta skolan
Rektorerna ser svårigheter att nå målen i skollag och grundskoleförordning med ytterligare besparingar, men en nedläggning av Bodås skola, som är den minsta, ger en verklig spareffekt.
En stor besparing finns också om nattöppna barnomsorgen stängs och ersätts med billigare alternativ. Just den nattöppna barnomsorgen har vid flera tillfällen varit föremål för diskussioner, men fått vara kvar då den utnyttjas av många skiftarbetande föräldrar.

Gemensam nämnd
Rektorerna vill skapa en skolnämnd, en gemensam nämnd för förskola, grundskola och gymnasium. Det skulle ge pedagogiska vinster och bättre helhetssyn när de stora barnkullarna i grundskolan om några år ska börja på gymnasiet.
För att få samordningsvinster önskar också rektorerna att norra skolområdet organiseras om. I norra skolområdet ingår Petre- och Värnaskolan liksom förskolorna norr om Faluvägen.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons