Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resa som kompensation för nesa

TORSÅKER
Tåg i Bergslagen jobbar för att ge torsåkersborna kompensation för fadäsen då tåget uteblev vid invigningen. Men det är inte Tåg i Bergslagen som bär ansvaret utan SJ.

Annons
SJ kör tågen på uppdrag av Tåg i Bergslagen och informationen mellan parterna har inte fungerat.
De närmare 300 torsåkersborna som såg fram emot det historiska ögonblicket med första tåget på 33 år till Torsåkers nya tågstopp ska få kompensation. Från Tåg i Bergslagen finns planer på att ordna en resa. Vart och när är ännu inte klart, uppger projektledare Agne Sjögren vid Tåg i Bergslagen.

Tar tid att hitta tåg
- Det tar tid att få fram tåg och förare, men vi jobbar hårt och resan ska gå före den 16 september, säger han.
16 september är annars det datum då tågstoppet officiellt invigs. Därför är det symboliskt viktigt att torsåkersborna som snuvades på sin fest påremiärdagen ändå får sitt före invigningen.
Att det blev en miss är något som Agne Sjöberg djupt beklagar, men han känner ändå att felet inte ligger direkt hos Tåg i Bergslagen.
- Problemet är att vi inte får information om inställda tåg överhuvudtaget så för oss blev det en otrevlig överraskning, säger han.
Trafikkontoret i Västerås som har ansvar för planering och information vill inte kommentera felet utan hänvisar till SJ pressjour. Där framhåller de att uppgifter om de inställda tågen sedan i juni legat ute på webben på SJ:s hemsida.
Dessutom ska inställda tåg annonseras på stationerna och bussar ska ersätta tåget.

Varken buss eller besked
I Torsåker fanns inga anslag och någon buss kom aldrig.
Överhuvudtaget fanns inte Torsåkers tågstopp meddelat till bussarna. I alla bussar finns en GPS mottagare där stationerna finns inlagda, men i den fanns inte Torsåkers station.
Så skulle en ersättningsbuss ha kört sträckan från Horndal till Storvik hade den i alla fall inte besökt Torsåkers tågstopp.
Från Pressjouren beklagar man djupt det inträffade och lovar också att SJ ska medverka i en gottgörelse för torsåkersborna.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons