Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resursbrist syns kring husen

/
  • Foto: NICK BLACKMON Förfall. Det är bara gräsklippningen som hinner skötas kring kommunens och Hoforshus fastigheter i sommar.

HOFORS
Allt fler klagar på dåligt underhåll kring husen som ägs och förvaltas av Hoforshus. Sedan omorganisationen för två år sedan ligger all yttre fastighetsskötsel i en egen enhet och personalstyrkan har minskat på vaktmästarsidan.

Annons
- Så här illa har vi aldrig haft det och ändå har jag bott här sedan 1954, säger en av de boende på Rönningen.

Olika budget
Kommunens trädgårdsmästare, Lars Åkerlund, medger också att försämringen i den yttre skötseln är särskilt påtaglig på Göklund och Rönningen.
- Men den här nedrustningen runt om i samhället är inget nytt utan försämringen har pågått i flera år, betonar han.
Parkförvaltningen har olika budget för skötseln av parkerna, bostadsområden och kommunens hus. Extra resurser går dessutom till den entrépark som blev klar häromåret och tar stora resurser.

Eftersatt plantering
I sommar finns åtta sommarjobbare under semestertiden. De hinner inte med annat än gräsklippningen eftersom vädret, fuktigt och varmt, gynnar gräsväxten i år.
Alla planteringar blir eftersatta både kring kommunens hus och i bostadsområdena. Arbetet med att se över rabatter och planteringar pågår.
Målet är att skapa lättskötta planteringar som kräver minimal skötsel. En förändring som kan vara klar först om ett par år och då förhoppningsvis ge ett bättre intryck av samhället.
- Men det här får vi lära oss att leva med, säger Lars Åkerlund.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons