Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksväg 68 prioriteras

HOFORSHofors kommun prioriteras i första hand en ombyggnad av riksväg 68 mellan Vallbyheden och länsgränsen. Det visar kommunens sammanställning över prioriterade projekt för en förbättrad infrastruktur.

Annons
En vägutredning pågår redan och tillkommer inga nya fakta ska en ombyggnad vara i gång om något år. Kommunen vill också göra en förbättrad genomfart av riksväg 80. Vägen har låg standard genom samhället och eftersom riksväg 80 klassas som ett regionalt stråk krävs en förbättrad säkerhet. Kommunen vill gärna se en omläggning med en tunnel genom Tröttbacken för att slippa den stora backen. Samtidigt skull en omläggning av järnvägen bli möjlig. Även här vill kommunen ändra järnvägens sträckning för att få en station nära centrum. För tågen skulle en tunnel innebära att de stora backarna öster och väster om Hofors kunde byggas bort.
Dessutom kan hastigheten ökas och en central station skulle göra Hofors mer attraktivt genom förbättrade kommunikationer.
För att förbättra för cyklisterna vill kommunen prioritera en gång och cykelväg från samhället ut mot Råbacka och Övre Berg. Även en gång och cykelväg genom Torsåker står på önskelistan.

Mer läsning

Annons