Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolbuss med ordinarie trafik

HOFORS Kommunstyrelsen i Hofors avslog förslaget om beställning av en buss för skolskjuts för de yngre eleverna från Petreskolan till Värnaskolorna.

Annons
I stället ska kommunen försöka få den ordinarie linjebussen som går utan passagerare upp till Robertsholm och järnvägsstationen att fungera som skolbuss. Det förutsätter att busstiderna ändras, bussen måste avgå tidigare från busstationen för att hinna ta eleverna till Värnaskolorna.

I samband med omorganisationen av det norra skolområdet då förskoleklassen till och med årskurs 3 samlas i Värnaskolorna var motståndet från föräldrarna påtagligt. Det var främst bristen på skolskjuts för eleverna från Göklunds- och Västerhöjdsområdet som föräldrarna opponerade sig emot.
Kan kommunen nu få en buss som kan fungera som skolbuss försvinner en stor del av kritiken. Samtidigt har barn- och ungdomsnämnden beslutat om en mjuk övergång där dagens elever få gå klart i sina respektive skolor.

Det innebär att till hösten får sexåringarna börja på Värnaskolorna samtidigt som årskurs 6 samlas på Petreskolan. Busstrafiken till och från Torsåker och Bodås förblir oförändrad.

Ulf Granström

Mer läsning

Annons