Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräddarsytt för äldre

/
  • Klart för inflyttning. Förvaltare Hans Hedwall kontrollerarar ett av fönstren. Foto: Lars Wigert

HOFORS På lördag är det visning av de nya lägenheterna på Västerleden 4 anpassade för lite äldre, så kallade 55 plus-lägenheter.
Många har visat intresse och i dag är bara två av de nio lägenheterna outhyrda.

Annons
- Det här känns bra, lägenheterna är jättefina, säger May- Britt Peltoniemi, en av hyresgästerna.
Huset, som tidigare var ett studentboende med 24 smålägenheter, var under en period rivningshotat.

Nu har det byggts om till sex trerumslägenheter och tre tvårumslägenheter. De första hyresgästerna ska kunna flytta in redan i februari.
- Totalt har vi satsat just över åtta miljoner kronor, men då ingår även en del av arbetet på tomten, säger förvaltare Hans Hedwall.
Lägenheterna är toppmoderna med fullt utrustade kök och tvättpelare i de stora badrummen som försetts med både tvättmaskin och torktumlare.
Här finns dessutom uttag för både bredband och kabel-TV och stora förråd. Alla balkonger är inglasade och till trerumslägenheterna finns två balkonger. Lägenheterna har fått stora klädkammare och stora förråd i källaren.

Alla lägenheterna är handikappanpassade och tvårumslägenheterna som har en halvtrappa mellan kök och sovrum är förberedda för trapphiss.
- Varje hyresgäst ska också kunna reglera värmen själv och vill man bo lite kallare kan man spara pengar, säger Hans Hedwall.
Hyresgästerna erbjuds att köpa billig el genom avtal med Hoforshus.

May-Britt Peltoniemi, maken Kalervo och några andra par skrev redan för några år sedan till Hoforshus där man efterlyste fler lägenheter för lite äldre. Deras initiativ har nu burit frukt efter många olika utredningar och May-Britt Peltoniemi är nöjd.
- Här finns alla moderniteter och lägenheterna har bra läge med närhet till både natur och service, säger hon.
Skulle det vara något som saknas så är det en bastu. Det kan kanske bli aktuellt framöver då flera med finsk bakgrund finns bland hyresgästerna.

Ulf Granström
026-27 75 93
ulf.granstrom@gd.se

Mer läsning

Annons