Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solidosledaren har blogg

/

Han skulle vilja ta hand om Englas mördare, slår sönder sin avdelning och går på LCHF-diet – förre Solidosledaren bloggar från bunkrarna där Sveriges farligaste kriminella sitter.

Annons

"Jag är dömd för de flesta sorters brott. Dråp, kidnappning, grova utpressningar, rån, grova vapenbrott, förberedelser till mord, grova misshandlar, synnerligen grova misshandlar mm mm. Men jag har aldrig skadat barn, kvinnor eller gamla människor. Skulle hellre dö än att göra ett sexbrott eller gola", skriver den 35-årige, förre Solidosledaren från Hofors i sitt första blogginlägg från den 2 juli i år.

Då satt han på Halls säkerhetsavdelning.

Sedan "slog han sönder" avdelningen i hopp om att bli flyttad – och sitter nu på Kumla.

En nära anhörig till 35-åringen hjälper honom med hemsidan, eftersom han saknar tillgång till internet.

– Han ringde mig och frågade om jag ville hjälpa honom med bloggen. Han skriver texterna på en dator och skickar dem sedan till mig med vanlig post, säger den anhöriga.

35-åringen avtjänar sju år för synnerligen grov misshandel efter att hovrätten fann honom skyldig till att ha skjutit en man genom benet, i en källare i Sandviken. Och han avtjänar tiden i högsäkerhetsfängelsernas bunkrar – de så kallade Fenixavdelningarna.

– Hans syfte med bloggandet är att visa hur Fenixavdelningarna fungerar från insidan, säger den anhöriga.

Förre Solidosledaren kallar tillvaron för en "bubbla" och kritiserar avdelningarnas övervakning.

"Det kan ju inte enligt svensk lag vara korrekt?!?! Att bugga kapellet och advokats samtalsrum. Jag kan berätta att när det kommer en präst in på avdelningen så har han en svans av plitar efter sig som ska vara med när vi samtalar med prästen", skriver 35-åringen.

Hotbilden mot sexbrottslingar från andra fångar gör att dessa får en behaglig tillvaro på egna avdelningar, enligt 35-åringen.

"Kolla på kräket som dödade tioåriga Engla, han sprang ute redan efter något år. Sätt honom här, så ska jag visa honom ondska...", skriver han.

Men han skriver även mer vardagligt om hur han går på LCHF-diet, motionerar och sitt sviktande humör:

"En dag när jag skulle koka kaffe råkade jag spilla ut allt kaffe ur filtret på diskbänken, utan att jag hann tänka kastade jag hela kokaren rakt in i plitkuren så att rutan rök... En meter från ett plithuvud!!"

Mer läsning

Annons