Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarspel i Gammelstilla

/
  • Foto: ULF GRANSTRÖM Kronblomminne. Luffaren Karl-Olov Hedin och luffardottern Ingrid Norde minns vi från \nkronblom och miljonerna.

SANDVIKEN
Med ett stort stycke kulturhistoria, skämt och allvar ger ATF Tors Hammare föreställningen "Här är den sköna sommaren" i Gammelstilla i helgen.

Annons
Föreningen som i år firar 20 år har tidigare den här sommaren gett Gästgivarn på Gammelgården. Nu blir det både nya stycken och en tillbakablick med föreställningar lördag och söndag i den gamla smedjan som de senaste åren blivit teaterlokal.

Fröding
Den första akten ägnas helt åt en av våra stora skalder, Gustaf Fröding. Ett spel i ord och toner som teatergänget gett tidigare och bland annat spelat i Konserthuset i Gävle.
Det blir mycket 1930-tal och den andra akten ägnas till stor del åt en tillbakablick från flera av teaterföreningens succéer.
Här finns sånger från Dansen den går som spelades åren 1986-1988, Kronblom och miljonerna som var det andra Kronblomspelet liksom bitar från revyn Ingenting att skratta åt och 100 år på 100 minuter.

Går vidare
- Det blir mest sång och dans och någon liten sketch, säger regissören Ingvar Persson som plockat ut godbitarna.
Teaterföreningen går också vidare från att ha jobbat med både Dan Andersson och Gustaf Fröding till vår senaste nationalskald och vissångare, Evert Taube.
Flera av hans populäraste visor framförs och besökaren får lära sig lite mer från hans liv.
ULF GRANSTRÖM
026-277593
ulf.granström@gd.se

Mer läsning

Annons