Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges jägare vill ha faunaråd

/
  • Foto: ULF GRANSTRÖM Lyft fram viltfrågorna: Kjell Demasure och Marie-Louise Dangardt tar emot en begäran om inrättande av ett faunaråd av Torbjörn Hansson.

HOFORSDet behövs ett lokalt faunaråd i kommunerna för att värna om vilt- och faunafrågor.

Annons
Det anser Sveriges jägare som nu uppvaktar kommunerna med krav på att kommunerna förutom de 15 miljömål som redan finns även tar fasta på fauna- och viltfrågor som ett extra miljömål.

Uppvaktade
Häromdagen uppvaktade Torbjörn Hansson, ordförande i Hofors-Torsåkers jaktvårdskrets, kommunens miljö- och byggordförande, Kjell Demasure, och blivande kommunalrådet, Marie-Louise Dangardt, i frågan.
Torbjörn Hansson pekade på vikten av att vilt- och faunafrågor vävs in i de redan befintliga, men också ges en särskild plats på grund av viltets stora betydelse.
En uppgift för faunarådet skulle vara faktainsamling och biotopvård liksom de i framtiden allt mer aktuella frågorna om rovviltets roll och de problem som befaras.
- Vi ska inte heller glömma att ungdomarna ska med där en aktiv vilt- och faunavård ger möjlighet till viltvård och jakt, som har stor betydelse på landsbygden, betonade han.

Representanter

I faunarådet kan ingå representanter från olika lokala organisationer med kunskap och intresse i vilt- och faunafrågor.
Kjell Demasure lovade att ta upp frågan, och redan under nästa år finns chans att Hofors kan få ett faunaråd som kan bli en viktig remissinstans i kommunens fortsatta arbete med vilt och fauna.

ULF GRANSTRÖM
026-15 96 40
ulf.granström@gd.se

Mer läsning

Annons