Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT-reportage om tidningen i Torsåker

TORSÅKER Sockentidningen Korpögat blir tv. I kväll visas ett reportage på SVT:s Mediemagasinet.
- Det ska bli spännande att se vad de hittar på, säger eldsjälen Margareta Skogsberg.

Annons
Mediemagasinet har besökt några tidningar som ser sig som ett alternativ till de etablerade medierna. Korpögat fokuserar helt och hållet på Torsåker. När de stora tidningarna skurit ner sin bevakning i glesbygden har det skapats en lucka att fylla.
- Det handlar om en form av demokrati. Om att bevaka våra rättigheter, säger Margareta Skogsberg.
Ambitionen på Korpögat är att bevaka Hofors kommun ur ett Torsåkersperspektiv. Viktigt är också att sätta Torsåkers historia på pränt.
- Det finns människor kvar i livet som minns väldigt mycket. Det vill vi ha kvar.
Det första numret kom ut i februari i år. Därefter är det tänkt att tidningen ska tryckas åtta gånger om året i 2000 exemplar med uppehåll under sommaren. Fem personer jobbar helt ideellt med tidningen. Annonser täcker produktionskostnaderna.
- Det är inte tänkt att vara vinstdrivande, säger Margareta Skogsberg.
Det tv-team från Göteborg som besökte Torsåker förra torsdagen var nyfikna på hur arbetet går till och varför tidningen görs. De följde även med på ett reportage från kommunhuset i Hofors. Hur tv tänker vinkla inslaget har Margareta Skogsberg ingen aning om. Men de ville veta hur länge socialdemokraterna har styrt kommunen, berättar hon. En sak är däremot säker. Videon kommer att vara laddad i kväll.
- Någon kommer att spela in det, säger hon.

Johan Pihlblad

Mer läsning

Annons