Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tackar personalen för plusbudget

HOFORS Omsorgschefen i Hofors, Gunn-Britt Groph, är glad. Hennes förvaltning har vänt ett beräknat underskott på nära 1,5 miljoner till ett litet plus. Och allt är personalens förtjänst.

Annons
På grund av Kommunals nya högre löner och införandet av en tredje sjuklönevecka så sprack budgeten i ett tidigt skede. Men genom att slå i bromsarna redan i våras så har det väntade underskottet uteblivit.
- Jag vill ge en stor eloge till hela förvaltningen, säger Gunn-Britt Groph. Chefer och personal har all heder av detta. De bromsade verkligen i tid.
Att bromsa betydde bland annat att det sattes stopp för dyra utbildningar och för de fria arbetskläderna. Dessutom har förvaltningen sett över sina rekryteringar för att få bort övertider och mertider.
Resultatet har blivit att årets budget faktiskt räckte till att köpa in arbetskläder i alla fall. Det har till och med blivit ett blygsamt plus.
- Egentligen är det ju inte bra med överskott, säger Gunn-Britt Groph. Men jag tycker ändå att det känns trevligt att det blev så här.
Lotta Hildingson
026-277591
lotta.hildingson

Mer läsning

Annons