Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vaktbolaget - enda tryggheten

HOFORS
Dagens polisbrist i Hofors riskerar att bli ännu värre. Det oroar Göran Östlund som driver AVS bevakning i Hofors. AVS-bilen som rullar runt i samhället är i stort enda bevakningen idag och varje natt förhindras brott bara genom dess närvaro.

Annons
Han tycker att det värsta är att våra politiker inte tar säkerheten i samhället på allvar. Det går inte med punktinsatser utan krävs en kontinuitet för att förhindra att brotten blir ännu fler.
- Även om vi varje natt kör 10-15 mil för att störa ut och ibland gripa personer i färd med brott räcker det inte, säger han.
Det blir allt vanligare att det är folk utifrån som genomför olika brott och AVS hinner idag helt enkelt inte med. Egentligen skulle AVS behöva ytterligare en bil men antalet kunder ger inte ekonomi för en utökad verksamhet. AVS har i dag två heltidsanställda och två som jobbar vid behov.
De jobbar lite annorlunda än vanliga vaktbolag genom att de kör ett flertal ronderingar varje dygn utan fasta tider vilket Göran Östlund menar ger en effektivare bevakning.
- Tyvärr är vi snart den enda tryggheten, säger han.
Brukspatrullen som startade våren 2000 är nedlagd. Det är svårt att sköta ett jobb och frivilligt vara ute på nätterna.

Mer läsning

Annons