Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler turister hittar till Ockelbo

OCKELBO
Turismen i Ockelbo har ökat med runt tio procent i år. Det är den beräkning Monica Åkesson, marknadsansvarig, gör efter kontakter med olika besöksställen.

Annons
- Här betyder Wij Trädgårdar mycket och de har haft runt 25 000 besökare i år, säger hon.
Ockelbo är för flertalet besökare känt för sina marknader och då främst sommarmarknaden. Varje år lockas allt fler till vinter- och sommarmarknaderna. Sammanlagt beräknas i år uppemot 175 000 personer ha kommit tack vare marknaderna.

Wij Trädgårdar
I år är det första året som Wij Trädgårdar på allvar lockat turister med rosenträdgården och andra attraktioner. En helt igenom lyckad satsning som betyder mycket för hela samhället. Inte minst handeln kan glädjas åt en uppgång och campingplatserna har haft runt 50 procent fler besök än förra året.
- Vildmarksgalleriet lockar också många, inte minst utländska turister som tyskar senare under säsongen. Totalt har de omkring 25 000 besökare, säger Monica Åkesson.
Andra ställen som haft en kraftig ökning är Bunges Kapell som ordnar utställningar av olika konstnärer. De har i år haft 8 000 besökare. Även Jädraås med bruket och järnvägen Bruk har haft 6 000 besökare.
Kolforsens Intresseförening som bland annat hyr ut kanoter och bygger kolmilor har haft ett kraftigt uppsving i år.
Kommunen tillsammans med olika intressenter har bildat ett turistforum. Både för att öka besöksnäringen och bibehålla turisterna längre tid i kommunen. Nästa år ska det därför ordnas olika attraktiva paket med besök på olika platser och boende. Genom att det nu byggs för ett pensionat i Jägarvillan finns en bredd med allt från camping till hotell.
ULF GRANSTRÖM
026 - 27 75 93
ulf.granstrom@gd.se

Mer läsning

Annons