Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen hemma från Thailand

/
  • Det blev en nervös väntan i Bangkok för Carina och Owe Hellberg innan de fick plats på ett flyg hem.

För en vecka sedan var det meningen att Owe och Carina Hellberg, välkända vänsterpolitiker från Ockelbo, skulle åka hem efter två veckors semester i Thailand.

Annons

– Men det blev i stället en nervös väntan i sex dygn innan vi kunde komma hem, berättade Owe Hellberg sent i går eftermiddag.

Ockupationen av Bangkoks två flygplatser började tisdagen den 25 november.

– Som tur var hann vi aldrig åka ut till flygplatsen, berättar Owe Hellberg.

– Samtidigt visste vi inte speciellt mycket vad som hade hänt. Vi tittade på thailändsk tv, men sändningarna var bara på deras språk och det var samma sak med tidningarna. Det var helt enkelt ingen som brydde sig om oss.

Det blev några riktigt nervösa dagar för paret Hellberg. Enda informationen var att flygplatserna var stängda. Som tur var fanns det hotellrum, även om de fick byta hotell några gånger.

I söndags fick paret Hellberg reda på att KLM, som de köpt flygresan av, skulle sätta in ett extraplan.

– Så det var bara att hoppa in i en taxi i Bangkok och åka till KLM:s kontor. Vi hade tur och kom med bland de 420 som fick flyga hem med det planet, säger Hellberg.

Men äventyret var inte slut med det. Det blev en lång och krävande bussresa till Phuket där planet väntade för att först ta de strandsatta passagerarna till Kuala Lumpur i Malaysia innan färden slutligen gick mot Europa igen.

– Vi har varit uppe i 40 timmar nu och det känns onekligen i kroppen. Vi är helt slut och det ska bli riktigt skönt att komma i säng, skrattar Hellberg.

Hellbergs son bor i Göteborg och han försökte via resebyråer boka plats på något plan tillbaka till Sverige.

– Men det var helt omöjligt. De brydde sig inte ett dugg om oss.

Nu blev det en skön semester de två första veckorna med bland annat besök på Koh Lanta och en natt på en liten ö där dieselaggregaten stängdes av på kvällarna och det blev mörkt.

– Men Bangkok har vi fått nog av. Sex dagar blev för länge, menar Owe.

– Inte nog med det. När vi skulle svänga av E4 vid Hagsta så var det en långtradare som fastnat i snömodden. Så innan vi kom hem till Ockelbo hann vi med en tur till Axmar också. Men då var vi så pass nära att vi inte brydde oss.

Mer läsning

Annons