Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett klipp för brygga och fiske

/
  • Foto: ANNAKARIN BJÖRNSTRÖM Klippare. Benny Bohlin klippte bandet när den nya bryggan invigdes.

ÅMOT
Det var dubbel invigning vid Stora Öratjärn i Åmot i går. Dels invigdes den nya bryggan, dels fisket som nu släppts fritt.

Annons
Förmodligen var det mer fisket än bryggan som drog. Över hundra bilar hade samlats runt tjärnen. Några hade försäkrat sig om en plats redan under fredagen. Men så finns det både åtråvärd öring och röding i tjärnen, färdig att fiskas från sju i går morse.
- Fiskeintresset har ökat sedan varg och björn tagit älgen, berättade Lars Lerheim, ordförande i Åmots fiskevårdsförening.
En av de få som lyckades få något napp var Ingela Hägglund som precis före invigningen klockan tio drog upp en öring på ungefär tre hekto.
- Vädret är perfekt för invigning men för fint för fiske, sa de som förstod sig på.

Invigning med kulning

Det var Benny Bohlin, fiskevårdskonsulent, som stod för invigningstalet och bandklippningen. Han berättade att den handikappanpassade bryggan byggts för EU-pengar men med frivillig arbetskraft. Ungefär 400 timmar har det tagit att färdigställa brygga, vindskydd och dass med ramp.
Invigningsceremonin avslutades med vacker kulning av Gerd Olsson och Ulla Persson.
Ända sedan 60-talet har Åmots fiskeintresserade arbetat med att få sjön frisk och fiskerik. Senast 2001 gjordes utsättning av röding och öring och sedan dess har det varit fiskeförbud. Men nu har fisken vuxit till sig och leker i bäckarna mellan sjöarna. Dagen D för alla fiskeintresserade kom till slut.

MONIQA SWÄLAS
026-15 96 28
moniqa.swalas@gd.se

Mer läsning

Annons