Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytta till Jädraås med rabatt

/
  • Bovärden Dan Forsman har inte svårt att hitta fördelar med att bo i Jädraås i de trevliga lägenheter som står tomma.

Ockelbogårdar har ett tiotal tomma lägenheter i Jädraås. Nu ska de hyras ut med kraftiga rabatter. Bo Lindblad, vd, ser bara fördelar med detta.
– Det här är en vinst för alla parter. Tomma lägenheter kostar mycket pengar, säger han.

Annons

Ett tiotal tvårumslägenheter i parhus är hyreslediga i Jädraås. Så här långt har intresset för att hyra varit svagt, men nu gör Ockelbogårdar en rejäl drive med kraftiga rabatter. De första två åren är rabatten 30 procent, tredje året 20 procent och 10 procent det fjärde året. Men kravet är att hyresgästen skriver sig i kommunen.

Bovärden Dan Forsman, som visar upp lägenheterna, ser många fördelar med att bo i Jädraås. Den som har naturintresse kan inte komma närmare naturen med bra svamp- och bärmarker och i skogarna finns både varg och björn.

– Sedan finns här ett erkänt bra fiske i många sjöar och tjärnar i närområdet, säger han.

Han tror att närhet till Kungsberget och den planerade utbyggnaden gör Jädraås attraktivt. Ockelbo har gratis lokaltrafik med den välkända Kuxabussen.

Lägenheterna, som är på 60 kvadratmeter, är relativt nyrustade och moderna. Husen är byggda i början av 1980-talet och har en stor uteplats.

Husen hyrs ut med kallhyra. En nackdel är att husen bara har direktverkande el. Dan Forsman räknar med att på försök prova med luftvärmepump som avsevärt kan sänka energikostnaderna.

– Det är heller inga problem att sätta in braskamin, säger han.

Mer läsning

Annons