Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frisk satsningi dubbel bemärkelse

/
  • Ewa Lundström hjälper sin första kund, Karin Karlsson att klippa bandet till Ockelbo Spa. I bakgrunden Sofia Göthe som sköter receptionen och Anette Johansson

Ewa Lundström som driver Ewas hud och fotvård i Ockelbo sedan 40 år går vidare. Nu öppnar hon Spa också.
– Ju mindre vi får i plånboken desto bättre vill vi må och satsa på oss själva, säger hon.

Annons

Det är en frisk satsning som Ewa Lundström gör, nyss fyllda 63. Hon vill övertyga oss om att man ska må bra och därför vågar hon etablera ett Spa i Ockelbo i det gamla kommunhuset mittemot kyrkan. Förutom hud och fotvård erbjuds en mängd olika aktiviteter som massage, yoga, bastu och bubbelpool.

Ewa beskriver hur viktigt det är med beröring. Det frigör oxytocin, ett hormon som får oss att må bra.

Att jobba med människor har blivit hennes passion och hon beskriver sig som en god lyssnare. Då folk känner sig avslappnade och mår bra vill de gärna prata om sina problem och glädjeämnen.

Ockelbo Spa siktar även på att erbjuda paket för grupper i samarbete med företag på orten. Redan nu är det klart med eventföretag och en restauratör så man kan erbjuda förtäring. På sikt hoppas Ewa Lundström få igång en kursverksamhet och starta yogagrupper.

När hon i går slog upp portarna var det hennes första kund på fotvården, Karin Karlsson, som fick klippa bandet. Hon fick tipset av en arbetskamrat på Ugglebo som varit på fotvård hos Ewas mamma att fotvård var en lisa för trötta fötter.

– Sedan var jag fast och det är så skönt, säger hon.

Fyra personer kommer att jobba på Ockelbo Spa. Sofia Göthe i receptionen, hudhygienisten Ewa Lundström, hudterapeuten Lisa Frisk och shiatsumassören Ewa Röjestål som kommer att vara på plats två dagar i veckan.

Mer läsning

Annons