Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlepräst herde i Ockelbo?

/
  • ARKIVBILD Lämnar Gävle? Stefan Nilsson, kyrkoherde i Heliga Trefaldighets församling i Gävle har sökt tjänsten som kyrkoherde i Ockelbo.

SANDVIKEN
Stefan Nilsson, 55, förordas både av domkapitlet och kyrkorådet i Ockelbo till ny kyrkoherde i Ockelbo församling. Definitivt beslut kommer på fredag i samband med mbl-förhandlingar, men allt pekar i dagsläget på att Stefan Nilson får tjänsten.

Annons
Stefan Nilsson har varit kyrkoherde de senaste 13 åren i Heliga Trefaldighets församling i Gävle.
Bakom beslutet att söka tjänsten i Ockelbo ligger inga misshälligheter i nuvarande församling, betonar han. Däremot en önskan om en ny utmaning i livet och samtidigt att trappa ner i en lite mindre församling.
- Jag kan hoppas på lite färre sammanträden och mer kontakt med folk, säger han.

En möjlighet
Själv ser han möjligheten till ett nytt jobb lite som en sista chans i livet att göra något nytt. Att stanna till sin pensionering i Gävle skulle bara bli att göra samma saker igen och som han själv uttrycker det kan det vara svårt att förnya sig. Att samtidigt bli äldre och skaffa ett tyngre jobb är inte heller någon bra lösning utan nu hoppas han på ett jobb med lite mindre volym men bra kvalité.
- Samtidigt är Ockelbo mycket tilltalande med närheten till Gävle och mitt sociala liv, säger han.
Innan Stefan Nilsson kom till Heliga Trefaldighets församling var han först komminister i Hofors åren 1979-86, sedan stiftsadjunkt vid stiftsgården i Undersvik innan han 1989 kom till Gävle.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons