Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granne med polisen hjälper inte

/
  • Foto: ANNAKARIN BJÖRNSTRÖM Less på inbrott. Optikern i Ockelbo har återigen utsatts för inbrott. Optikerassistenten Tussen Formgren har tappat räkningen på alla tjuvbesök och vet inte vilket inbrott i ordningen det är.

OCKELBO
Optikern i Ockelbo har än en gång utsatts för tjuvar. Hur många inbrott det varit i butiken den senaste tiden vet inte optikerassistenten Tussen Formgren.

Annons
- Jag har tappat räkningen vid det här laget, säger hon.
Vid 03.00-tiden natten mot lördagen kastade två tjuvar in ett tungt järnföremål och lade sedan beslag på åtminstone 50 klockor. De klockor som blev kvar i butiken repades eller skadades på annat sätt och går inte att sälja. Disken i butiken slogs sönder.

Svårt att driva
- Det är ju så här i dag på småorter, där tjuven vet att polisen är långt borta. Det hjälper inte att vi är närmsta granne med polisen här i Ockelbo, skrattar Tussen Formgren uppgivet.
Butiksägaren Åsa Bagge säger att det är svårt att driva butik på en mindre ort.
- Särskilt i urbranschen, men även i optikerbranschen kan det vara svårt att hitta ett försäkringsbolag som vill teckna en försäkring, säger hon.

Butik även i Hofors
Åsa Bagge har en optikerbutik även i Hofors. Även den har utsatts för inbrott, men inte så ofta som den i Ockelbo. Hon har dock inte några planer på ge upp som optiker i Ockelbo.
- Nej, absolut inte. Ockelboborna är väldigt köptrogna. Och det är ju inte så jättestora summor det handlar om varje gång, men det är förstås väldigt tråkigt att det förstörs hela tiden, säger hon.
Men konkurrensen hårdnar, från större orter som Gävle och Sandviken och även från ständigt växande köpcentrum, som det i Valbo.
- Det är jätteviktigt att handeln får vara kvar på de små orterna, men för varje butik som försvinner minskar kundunderlaget för de butiker som är kvar.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se

Mer läsning

Annons