Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellberg kritiserar oklara städkrav

OCKELBO
Det kommunala bostadsbolaget, Ockelbogårdar AB, kan i vissa fall kräva ungdomar som flyttat ur en lägenhet, på flera tusen kronor för extrastädning. Anledningen är att lägenhetsinnehavaren, enligt bostadsbolaget, städat för dåligt.

Annons
Varför får inte hyresgästen möjlighet att själv städa om lägenheten om städningen inte godkänts? Den frågan ställer Owe Hellberg, v, i fullmäktige till Bertil Carlsson, ordförande i Ockelbogårdar AB.
Hellberg undrar också om hyresgästen fått veta vilka regler som gäller för flyttstädning, och om han eller hon har rätt att ifrågasätta de städkrav som ska betalas.
Anledningen är att Hellberg flera gånger mött ungdomar och deras föräldrar som känt sig kränkta och upprörda av Ockelbogårdar när städräkningarna kommit. Det har varit svårt att få veta varför städningen varit dålig och man har heller inte fått komma in i lägenheten för att själva kontrollera.

Besiktning
Owe Hellberg anser att den som flyttar ur en lägenhet bör kallas när besiktningen görs för att själv kunna rätta till fel och brister. Ockelbogårdar och hyresgästen bör också vara överens om vad som är dåligt städat.

LOTTA HILDINGSON

Mer läsning

Annons