Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indiska tygföretaget brann upp

/
  • Foto: NICK BLACKMON Totalförstört. Av det stora tvåvåningshuset på Fallvägen i Lingbo var inte mycket kvar på söndagen. Polisen misstänker att branden var anlagd.

LINGBO
Ett tvåvånings trähus i Lingbo brann ner till grunden natten till söndagen.
I huset var sedan i våras textilföretaget Chola AB inrymt. Ägaren, V K Sivasubramanian, hade också sin bostad där.

Annons
Polisen misstänker att branden var anlagd. Två poliser knackade under söndagen dörr i Lingbo för att hitta vittnen som kan ha sett hur branden startat.
Brandkåren fick larmet klockan 02.45 natten till söndagen. När Ockelbo brandkår kom fram till Lingbo var huset redan helt övertänt, och branden blev svårsläckt.

Inget vatten
- Det har varit problem för det finns inget vatten i brandposterna. Vi får skicka efter i tankbilarna, berättade räddningsledare Mats Larsson, som befarade att släckningsarbetet skulle ta hela dagen.
- Det är svårt att släcka när det ligger tjocka lager med textilier och brandrester och pyr som det gör här. Egentligen borde vi skyffla ut allt material för att kunna släcka ordentligt. Men polisen vill att det ska vara så orört som möjligt, sa han.

Kunde inte räddas
Ockelbo brandkår hade hjälp av både Holmsveden och Sandviken under släckningsarbetet. Ett garage intill där det börjat brinna i panelen kunde räddas, men åt det stora huset, där distriktssköterskemottagningen var inrymd till för ett par år sedan, kunde ingenting göras.
Ingen människa vistades i huset när branden utbröt mellan klockan två och klockan tre på natten. Ägaren V K Sivasubramanian befann sig sedan i lördags med fru och barn i Sundsvall, där han har en butik,

Säljer textilier
V K Sivasubramanian flyttade till Lingbo förra året. Med utgångspunkt i den gamla distriktssköterskemottagningen i Lingbo skulle han genom företaget Chola AB sälja textilier till grossister, postorderföretag och varuhus i hela Europa.
Textilierna importeras från Indien, där V K Sivasubramanian enligt egen uppgift äger ett tiotal textilfabriker tillsammans med släktingar.
Förutom verksamheten i Lingbo, där han hade huvudkontoret, en bostad och en butik som de senaste månaderna bara varit öppen sporadiskt, har han också butiker i Sundsvall och i Skellefteå.

Sa sig vara gisslan
I december 2002 ringde V K Sivasubramanian polisen och uppgav att fyra indiska affärsmän som kommit för att kräva betalt för importerade tyger, hade hållit honom och hans familj som gisslan i huset i Lingbo. De fyra männen greps och anhölls, men släpptes efter några dagar sedan V K Sivasubramanian till stora delar tagit tillbaka sina anklagelser.

INGEGERD SÖRGARD

Mer läsning

Annons