Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungen i dag: "Det är en ung herre som jobbar hårt och tar livet på allvar"

Kungen och drottning Silvia, tillsammans med kronprinsessan Victoria och Daniel Westling kommenterar förlovningen i ett videoklipp på hovets hemsida. Det var en till synes glad kung Carl XVI Gustav som berättar om nyheten.

Annons

– Kära svenskar, hemma och utomlands. Ja, det är så jag brukar börja mina tal när jag talar i radio och tv när jag vill förmedla något. Och som ni kanske anar är det något alldeles speciellt jag vill förmedla. Nämligen att i dag offentliggörs eklateringen mellan kronprinsessan Victoria och herr Daniel Westling, säger han och utväxlade blickar med sin leende dotter.
Och han fortsätter:
– Det är förstås för vår familj en stor händelse men jag får känslan att det kommer bli en minst lika stor händelse för er också och det är bara början på ett långt, långt liv tillsammans. Vi har självklart under de här gångna åren lärt känna Daniel och har förstått att det är en ung herre som jobbar hårt och tar livet på allvar.
– Därför är det speciellt roligt att hälsa dig välkommen. Jag har med glädje gett mitt medgivande och i enlighet med grundlagens bestämmelser inhämtat regeringens samtycke.
– Självklart är det för oss en speciell dag men också en speciell dag för Sverige, säger kungen.

Mer läsning

Annons