Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddar för turisterna

/
  • Lars Arkesjö, tillsammans med älgkalvarna Daniel och Victoria för ett par år sedan.

Lars Arkesjö, delägare i Älgparken i Mo, är mycket förväntansfull inför framtiden. Tisdagens stora händelse, förlovningen mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling, kommer att locka många besökare.
Älgparkens egna Daniel och Victoria ligger dock steget före. Det kan bli tillökning redan i vår.

Annons

– Det är klart att detta har betydelse för oss. Vi har möjlighet att göra jättemycket, säger en entusiastisk Lars Arkesjö som ser fram emot våren och sommaren i Älgparken.

Älgkalvarna som kom till älgparken och döptes till Daniel och Victoria är nu tvååringar och det är inte helt otroligt att kon kalvar i vår. Deet är dock för tidigt att avgöra än, enligt Lars Arkesjö.

Älgparken och Vildmarksgalleriet bildar en enhet. Tillsammans har man ett samarbete med Wij trädgårdar där bussbesökare erbjuds både älgar och rosor i samma resa.

– Det har hänt mycket sedan i går, (läs tisdag, reds anmärkning). Vi har redan blivit uppringda av flera bussbolag, säger Lars Arkesjö.

Han berättar om det tyska TV-bolag som dragit en riktig vinstlott. Förra veckan var de på besök i Älgparken och spelade in ett program som ska sändas i tysk TV i sommar. Programmet ses av sex miljoner tittare. De har säkert kunnat använda delar av sitt material redan nu.

Älgparken och Vildmarksgalleriet har också ett samarbete med Kungsberget, ett samarbete som har alla möjligheter att växa nu när Kungsberget ska byggas ut.

Wij trädgårdar tänker också se till att sätta ljus både på Ockelbo och på den egna verksamheten.

– Vi ska göra vårt bästa för att vara med och fira, säger Tove Elvelid ny vd på Wij Trädgårdar. Just nu spånar vi idéer men tanken är att vi ska sätta guldkant på sommaren.

Mer läsning

Annons