Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mälardalen viktig för Ockelbo

OCKELBO Fullmäktige i Ockelbo beslutade i måndags om att söka medlemskap i Mälardalsrådet.
Något som inte tilltalade Owe Hellberg, v.

Annons
- Vi är tveksamma, menar Hellberg. Tittar man i kommunens papper är Ockelbo med i en massa intresseföreningar av olika slag. Att vara med i Mälardalsrådet kostar 31 000 kronor per år. Kostnaderna för alla intresseföreningar ligger på miljonen varje år. Jag tycker vi kan vänta.

Mälardalsrådet har haft Gävle som observationskommun under tio år. Nu är Gävle och Sandviken beredda att gå med.
- Det är viktigt att vi som en liten kommun får vara med när nu Gävle sträcker ut en hand, menade kommunalrådet Staffan Nordkvist. Det är här framtidsplanerna tas upp och där får vi chansen att vara med.
Staffan fick medhåll av Maria Aspers, mp.
- Jag brukar hålla med vänstern, men inte i det här fallet, sa Aspers. För Ockelbo är det strategiskt viktigt att vara med och kunna marknadsföra bland annat Wij Trädgårdar i Mälardalen.

Höjningen av VA-taxan med åtta procent för 2004 och åtta procent för 2005 godkändes också.
Föreningar och studieförbund får minskade bidrag med 680 000 kronor för kommande år. Kommunstyrelsen hade förslag om förändring av normen för lokalkostnadsbidraget. Och här hettade det till.
- Vi har lagt ett annat budgetförslag och följer det. Därför är jag inte med på beslutet, sa Owe Hellberg. Då hallavgiften höjdes blev det tomt i hallarna.

Jörgen Larsson

Mer läsning

Annons