Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många tusen till minnesfond

/
 • Wille Löfqvist borde vara rätt knäsvag i dag. I går var han som synes fullt upptagen med att ställa allt i ordning inför dagens nypremiär i elitseriehockeyn. Han har inte längre bara restaurangen en trappa upp i Gavlerinken att ansvara för utan också det nyresta restaurangtältet utanför gaveln mot Gävletravet.\n? Här är alla välkomna att äta och dricka under ordnade former, hälsar Wille.                           Foto: LARS WIGERT

OCKELBO 26 000 kronor. Det blev resultatet av en insamling till den mördade Ockelbobon Claes Anderssons minnesfond vid midnattsmässan i Ockelbo kyrka natten mot julafton.

Annons
Kollekten var på 13 000 kronor. Kyrkorådet sköt till lika mycket, ett löfte sedan tidigare i år efter den tragiska dödsskjutningen.

Det fanns inte många platser att hitta i Ockelbo kyrka vid mässan. Nästan 700 kom för att höra julpredikan och för att hedra minnet av Claes Andersson. En händelse som chockat och upprört Ockelbo.
Att kollekten vid midnattsmässan, populär och välbesökt, i år skulle gå till Claes Anderssons minnesfond var kyrkorådets beslut.
Minnesfonden har kommit till på kommunalrådet Staffan Nordqvists initiativ.

- Jag har tänkt så mycket på det som hände. Det är nog många här som har känt att man har velat göra något. en minnesfond kändes bra, särskilt som det gav så mycket vid mässan. Händelsen har påverkat väldigt många här i Ockelbo, säger Staffan Nordqvist.

Fondens syfte är att stödja brottsförebyggande verksamhet. Den ska premiera personer som har visat civilkurage utöver det vanliga. Kommunstyrelsen har tidigare anslagit 50 000 kronor till fonden. Konstnären Tony Warren har bidragit med en tavla som ska lottas ut för att intäkterna ska gå till fonden.

Sofia Öhlander

Mer läsning

Annons