Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är tålamodet slut

/
  • Samir Rhassane kom till Ockelbo för fyra år sedan. Han har blivit en frontfigur för basketklubben och är älskad av hemmapubliken.arkivfoto: lars wigertSamir Rhassane kom till Ockelbo för fyra år sedan. Han har blivit en frontfigur för basketklubben och är älskad av hemmapubliken. Arkivfoto: Lars Wigert

GÄVLE Basketspelaren Samir Rhassane är misstänkt för narkotikainnehav och dopingbrott - och för att ha försökt sälja kokain till en civilklädd polis.
- Det finns inte skuggan av en chans att han får fortsätta i klubben, säger Tomas Grönberg, ordförande i Ockelbo Basket.

Annons
Samir Rhassane, 29, är en idol för basketungdomarna i Ockelbo. Men under sin tid i klubben har han även dömts för misshandel och i november greps han berusad och våldsam utanför nattklubben Goya i Gävle.
Därefter fick han stanna i klubben på nåder - sedan han tecknat ett kontrakt om att sköta sig.
- Det täcker allt, alkohol, narkotika, doping. Han förbinder sig att vara ett föredöme för unga och för basketsporten oavsett om han är ledig eller spelar basket, säger Tomas Grönberg.

I veckan bröt Samir Rhassane avtalet och förverkade sin sista chans i Ockelbo Basket. Anledningen: Han försökte sälja knark på kändiskrogen Spy Bar i Stockholm.
Vad Samir Rhassane inte visste var att han erbjöd kokainet till en civilklädd polis. Polismannen gav sig inte tillkänna utan kallade på en patrullbil. Samir Rhassane greps inne på Spy Bar klockan 4.15 på natten till i förrgår.
Enligt polisen hade han på sig en liten mängd av något som tros vara kokain och 188 rosa tabletter - som misstänks vara dopingmedel. Han fördes till polisstationen på Södermalm, där han fick lämna urinprov. Strax efter nio släpptes han på fri fot, men han är misstänkt för narkotikabrott och dopingbrott.

Enligt sportchefen i Ockelbo Basket, Johan Stark, har det inte funnits några indikationer på att Samir har problem med narkotika.
- Snarare tvärtom. Jag tycker det har gått väldigt bra för honom både på planen och med livet i stort sedan vi tecknade det nya avtalet efter förra incidenten, säger han.
Kan han ha varit dopad?
- Det kan jag inte avgöra, men det verkar otroligt eftersom han har tappat mycket i vikt och styrka till följd av att ha tränat så mycket kondition. Min gissning är att det här var ett sätt att göra snabba pengar.

Samirs kontrakt med Ockelbo Basket löpte ut efter säsongens sista match, men enligt planerna skulle det förlängas.
- Vi skulle träffas i nästa vecka och diskutera hans framtid i klubben. Eftersom han skött sig så bra sedan vi gjorde den förra överenskommelsen var vi väldigt intresserade av att ha honom kvar. Det här kom verkligen som en käftsmäll, säger Johan Stark.

Han fick veta vad som inträffat på Spy Bar när Aftonbladet ringde honom i förrgår. Samir själv ringde först i går eftermiddag.
- Han förstod vad det här får för konsekvenser. Han ringde mest för att be om ursäkt och tacka för de här fyra åren. Han var mycket ångerfull, säger Johan Stark.
GD sökte Samir Rhassane i går, men lyckades inte nå honom.

Ann Hagman
026-159637
ann.hagman@gd.se

Mer läsning

Annons