Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya EU-projekt i Ockelbo

OCKELBO
Två nya treåriga EU-projekt planeras i Ockelbo. Projekt som ska ersätta nuvarande två EU-projekt som blir färdiga i mars nästa år. Båda projekten blir bredare än dagens där man mer ska jobba med att skapa olika nätverk för att ytterligare stärka näringslivet och besöksnäringen.

Annons
Resultaten från det nuvarande näringslivsprojektet visar att kommunen under de tre åren hittills fått drygt 80 nya företag som skapat över 100 nya jobb.
Av den anledningen står kommunen i dag inför ett nytt problem, att hitta både lokaler och arbetskraft till företagen. Arbetet kommer därför att inriktas på att samordna arbetet med arbetsförmedlingen och även Ockelbogårdar för att hitta lokaler.

Skapa nätverk
Skapande av nätverk mellan olika företag blir en del i det nya projektet som ska skapa bättre förutsättningar för utveckling inom olika sektorer bland annat livsmedel där flera företag etablerats de senaste åren. Kommunens egen insats ligger på drygt 450 000 kronor årligen och hela projekt kostar knappt två miljoner varav nära 900 000 kronor från EU.
Det andra projektet ska utveckla det lokala engagemanget hos organisationer och föreningar i syfte att öka besöksnäringen.
Det tidigare projektet, Attraktiv livsmiljö har också fått till följd att antalet besökare ökat. Varumärket Ockelbo är i dag starkt inte minst genom etableringen och lanseringen av Wij Trädgårdar, ett bra basketlag och en av sommarens största marknader.

1,4 miljoner
Här blir den kommunala insatsen 175 000 kronor och hela projektet beräknas kosta drygt 1,4 miljoner kronor.
Kommunstyrelsen ska på måndag behandla de båda projekten.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons