Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbo får ny chef för kultur och utbildning

OCKELBOFörmåga att lyssna, entusiasmera och se helheter.Det tror Margareta Högberg är egenskaper som kommer att göra henne till en bra utbildnings- och kulturchef i Ockelbo kommun.

Annons
Strax före midsommar fick hon erbjudandet, i konkurrens med 18 andra sökande, och efter några veckor bestämde hon sig.

- Just att få kombinera arbete med utbildning, kultur och fritid tycker jag är lockande. Att driva och utveckla verksamheten helt enkelt.

Margareta Högberg vill inte ge några storslagna löften om hur hon ska förändra Ockelbos kulturliv och skola.

- Till att börja med blir det nog mycket att få en bild av hur det ser ut i dag och sen planera utifrån det. Men den goda förskolan och skolan tycker jag är den som ger människor utmaningar, som känns stimulerande och glädjefylld. Det gäller att han en organisation som kan tillgodose det, säger hon.

Margareta Högberg har arbetat 15 år som lågstadielärare, tre år på särskola och nio år som rektor.

Hon har även ett stort kulturintresse och när det gäller kultur- och fritidsbiten tycker hon att Ockelbo är spännande.

- Det händer en hel del saker, inte minst inom musik. Och allt det här med trädgården, det känns kul, säger Margareta Högberg.

Sedan förre skolchefen i Ockelbo, Nils Appelqvist, pensionerades förra året har det inte funnits någon skolchef i Ockelbo kommun. I stället har en förvaltningschef haft ansvar för humanistiska nämndens hela område, det vill säga allt från kultur och skola till socialtjänst och äldreomsorg.

Läget blev ohållbart och man beslutade att dela upp arbetet. Den första oktober är det dags för Margareta Högberg att axla sin del.


HANNA JANSSON

Mer läsning

Annons