Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbo laddar för fest

/
  • Arkivbild: LASSE HALVARSSON Dags för marknad igen. I morgon öppnar Ockelbo marknad. Det blir den 22:a i ordningen och marknadsgeneralen Krister Ederth utlovar mycket för helgens besökare i Ockelbo. Till och med bra väder.

OCKELBO
Östen med resten, minst 500 knallar, karuseller och god mat. Till och med bra väder. Marknadsgeneralen Krister Ederth lovar mycket inför Ockelbo marknad som börjar i morgon.

Annons
- Vi vågar lugnt sticka ut hakan och säga att det här blir den bästa marknaden någonsin. Utbudet är gigantiskt och vädret ser ut att bli kanon, perfekt marknadsväder med växlande molnighet och 20 grader, säger Krister Ederth.
Årets marknad blir den 22:a i ordningen. Och besökarna, liksom knallarna, har bara blivit fler med åren. De 500 knallar som marknaden har plats för är för länge sedan bokade. Utöver dem står 367 på kö, berättar han.
- Attraktionen är väl att här finns allt och lite till. Det är underhållning, god mat och sedan ett spännande marknadsutbud. Vi har till exempel en som graverar på plats och en annan som säljer riktiga träskor på träbotten. Sen är underhållningen helt gratis.
Trots regnväder med flera riktiga skyfall under förra årets marknad var besökarna många. Krister Ederth säger att fjolårets marknadslördag kan ha varit den mest välbesökta någonsin.
Med årets goda väderutsikter hoppas han att antalet besökare i år ska bli ännu större.
- Vi har tittat på parkeringsbiten och kommer att lotsa in bilarna lite tidigare utan att gångavståndet blir längre. Sen har vi fler toaletter i år.
Trots att det är Bangen samma helg känner han ingen konkurrens från jazzen i Sandviken.
- Bangen är ett väldigt bra komplement. Vi har lite olika målgrupper. Många gör det här på dagen och sedan ägnar de kvällen åt Bangen, säger Krister Ederth.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se

Mer läsning

Annons