Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbo över 6 000 igen

Ockelbo ökade sin befolkning med 42 personer 2008 till 6 027 personer. Kommunalrådet Magnus Jonsson gläds över de nya befolkningssiffrorna.

Annons

Ockelbo vände trenden under 2008 och fick en positiv befolkningsutveckling. 2007 minskade befolkningen med 53 personer, men nu är det en kraftig ökning. En ökning som Magnus Jonsson anser inte bara förklaras av de flyktingar som kommit till kommunen. Han tror att många upptäckt att Ockelbo har ett bra basutbud med vård, skola och omsorg i kommunen och bra kommunikationer.

– Sedan har vi låga huspriser som gör att man kan bo billigt, säger han.

Han tror också att kommunens policy att ge bra service med snabba beslutsvägar har betydelse, och han framhåller den positiva anda som finns.

Ett problem som han ser är brist på lägenheter. Samtidigt satsar kommunen på nya bostadsområden i attraktiva lägen som ska få ännu fler att välja Ockelbo.

– Vi har även framgångsrika småföretag och en utpräglad företagaranda i kommunen, säger han.

En ökad befolkning betyder också ett välkommet tillskott ekonomiskt för kommunen. Samtidigt har kommunen lagt en försiktig budget baserad på något lägre befolkningstal vilket han ser som en fördel.

Mer läsning

Annons