Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbo startar fond till Claes Anderssons minne

OCKELBO Minnesfond - Claes Andersson är skapad.
Ett enhälligt kommunfullmäktige i Ockelbo beslutade det på måndagskvällen. Claes Andersson mördades den 20 oktober i år utanför sitt hem.

Annons
Kommunalrådet Staffan Nordkvist tog kontakt med familjen och hörde om den var intresserad av att en fond skapades.
Claes Anderssons bror Kurt Andersson fick också möjlighet att tala till fullmäktigeledamöterna.

- Under hela min uppväxttid har jag sett upp till Claes - 18 år äldre än mig, sa Kurt. Familjen har svårt att acceptera det som hände Claes. Det var så slumpmässigt att vem som helst kunde ha drabbats av samma händelse. Alla ska veta att Claes stod upp mot det onda och försvarade sin familj.
- Hans banemän är unga människor som hamnat snett i livet och som eskalerat i mord.

- Familjen är positiv till fonden och att det kommer något gott ur det onda, fortsatte Kurt Andersson. Meningen är att fonden ska förebygga att ungdomar hamnar på brottets bana.
- Vi stöder fonden fullt ut, menade också Owe Hellberg, v. Det är ett bra initiativ och det är viktigt att se framåt och få lite framtidstro. Samhället måste hjälpa barn i skolan och på fritids och besparingarna får absolut inte drabba de yngsta.

KS anvisar 50 000 kronor ur kontot för brottsförebyggande verksamhet. Ett särskilt postgirokonto för fonden ska öppnas. KS ska också förvalta fonden och att stadgarna ska redovisas vid nästa möte. Sedan ska brottsförebyggande rådet tillsammans med representant för familjen årligen utse person eller förening som gjort utmärkta insatser.

Jörgen Larsson
026-27 75 96
jorgen.larsson@gd.se

Mer läsning

Annons